DEZVLOTARE PERSONALA
“Fiti atenti la gandurile voastre – ele sunt inceputul faptelor” – Lao Zi

Dezvoltarea personala presupune o mai buna si profunda cunoastere de sine, iar acesta este primul pas spre restructurarea propriilor obiceiuri si a tendintelor de a ne autosabota. Veti fi ajutati sa va identificati comportamentele daunatoare si sa le schimbati; sa va identificati emotiile si sa le controlati; sa va analizati problemele si astfel sa puteti gasi solutii; va veti imbunatati stima de sine si relatiile interpersonale.

Consilierea pentru dezvoltare personala este o forma de terapie prin comunicare, asemanatoare psihoterapiei, dar cu deosebirea ca acesta forma de terapie se adreseaza persoanelor sanatoase din punct de vedere psihic.
Consilierea pentru dezvoltare personala iti ofera sansa de a-ti explora gandurile, trairile si efectele pe care le au acestea asupra comportamentului si dispozitiei tale. In momentul in care discuti despre ce se intampla in capul tau si cum te face asta sa te simti poti sa descoperi lucruri noi despre tine, sa intelegi conexiuni care nici nu stiai ca exista, sa inlocuiesti sentimentele negative cu unele pozitive.
Terapiile prin comunicare ajuta clientii sa dobandeasca respect de sine, control asupra propriilor vieti si sa capete incredere in propriile forte. Aceasta terapie este o cale pentru cei care au nevoie de o schimbare, care nu mai vad solutii, pentru cei care vor sa se cunoasca si sa se accepte, iar acceptandu-se le va fi mai usor sa ii accepte pe ceilalti asa cum sunt, fara a incerca sa-i schimbe si fara a mai simti nevoia sa-i judece.

Acest gen de terapie se adreseaza persoanelor care au nevoie sa exploreze sau sa depaseasca diverse stari sau situatii cu care se confrunta in evolutia personala si profesionala, valorificand si dezvoltand resursele si potentialul propriu.

Consilierul pentru dezvoltare personala este o persoana acreditata in acesta profesie, a carui interventie specializata consta in ghidarea, sustinerea si incurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici si instrumente specifice, in vederea analizarii si relevarii propriilor capacitati si resurse si a constientizarii punctelor critice din existenta clientilor si a posibilitatilor de depasire a situatiilor problema intr-o maniera particularizata.

Ana Dobre - Cabinet de Psihoterapie si Dezvoltare Personala