DESPRE MINE

Sunt un om preocupat de cunoasterea si intelegerea fiintei umane, un om care a studiat si si-a insusit tehnici de comunicare eficienta, restructurare cognitiva, comunicare asertiva, dialog euristic si, mai ales, care a invatat sa asculte.

Am parcurs un proces lung al cunoasterii de sine in care am avut mentori care sa ma ghideze si sa ma sustina, care sa imi arate partea plina apaharului atunci cand nu puteam sa o observ de una singura.

In cursul acestui parcurs al cunoasterii de sine am avut parte de experiente care m-au facut sa cred cu tarie ca” daca vrei sa ajungi undeva repede, e bine sa mergi de unul singur, dar daca vrei sa ajungi departe, ai nevoie de un tovaras de drum”.

A fost uimitor sa inteleg ca toate solutiile de care am nevoie se afla la indemana, ramane doar sa invat sa le descopar, deoarece: ”Nimic nu este nou sub soare, cu exceptia lucrurilor pe care le-am uitat deja.”

Am invatat din carti, de la oameni, dar mai ales de la viata, ca nu este suficient sa-ti pese si sa vrei sa ajuti oamenii; cel mai important este sa stii sa faci bine, deoarece un bine facut prost este mai rau decât raul insusi.

Privesc profesia mea ca pe o mana intisa ce ii asteapta pe cei care au decis sa faca primul pas spre cunoasterea si intelegerea de sine pentru a ajunge la cea mai buna varianta a propriei personalitati.

Ana Dobre - Cabinet de Psihoterapie si Dezvoltare Personala